Skip to main content

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

“Volwassenenfonds Sport & Cultuur” maakt het mogelijk dat volwassenen Assenaren met een minimum inkomen ook altijd mee kunnen doen.

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Het Volwassenenfonds gelooft dat dit juist belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. “Volwassenenfonds Sport & Cultuur” maakt het mogelijk dat volwassenen Assenaren met een minimum inkomen ook mee kunnen doen.
Het fonds in het kort:

  • Voor volwassenen van 18+ jaar die leven rond het bestaansminimum.
  • Contributie, lesgeld en/of materialen voor sport of een creatieve activiteit worden betaald.
  • Een aanvraag voor een sport- of cultuuractiviteit wordt gedaan met een intermediair.
  • De aanvraag is geldig voor maximaal één jaar. Ieder jaar kan een nieuwe aanvraag worden ingediend

Kosten

Het totaal bedrag van een abonnement en bonnen mag niet boven de 250 euro uitkomen. En op bonnen is er een maximum bedrag van 60 euro per inwoner.

Aanvragen

Neem contact op met de Buurtteams van Vaart Welzijn via 088 123 09 99 of kijk op de website van Vaart Welzijn. U kunt via Vaart Welzijn een lidmaatschap aanvragen voor diverse activiteiten bij ons.

Zij dienen dan de aanvraag voor u in bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur handelt de aanvraag verder af. Binnen uiterlijk 3 weken heeft u antwoord.

Wat zijn bij ons de mogelijkheden?

  • Een maandabonnement fitness onder begeleiding 1x per week
  • Een maandabonnement fitness onder begeleiding 2x per week
  • Een maandabonnement Yoga en Yin Yoga lessen

Kom je in aanmerking voor het sport- en cultuur te goed en wil je graag gebruik maken van een van de bovenstaande activiteiten? Neem dan contact op met Vaart Welzijn.

Wanneer je het ontvangstbewijs van de gemeente door ons is  ontvangen nemen wij contact met je op via onze partner Van der Knaap en Postmus fysiotherapeuten om een afspraak maken en om je aan te melden voor de activiteit. 

De financiële afhandeling vindt via de gemeente plaats.

Meer informatie nodig?

Raadpleeg de website https://www.assen.nl/sport-en-cultuurfonds of neem contact met ons op.

Maak een afspraak