Skip to main content

Arbeidsbegeleiding

Als werkgever wil je dat je personeel om een goede productie te behalen en deskundig personeel te behouden in deze tijden van krapte  gezond en fit is. Als werknemer wil je gewoon lekker je werk doen zonder lichamelijke en mentale klachten. Maar dat lukt niet altijd. En het lastige is: als je klachten hebt, weet je vaak niet precies wat de oorzaak is. Dan is het dus ook interessante uitdaging om er iets aan te doen en al helemaal om ze te voorkomen. Daarom ondersteunen wij zowel bedrijven als particulieren in Assen met Gezond Werken, zodat het personeel gezond is en blijft. Fijn voor de werknemer én de werkgever.

Hoe werkt Gezond werken?

Gezond werken richt zich op het voorkomen van klachten en verbetering van  werk gerelateerde klachten. Dus als je als particulier bij ons terecht komt met klachten waarvan wij denken dat ze iets met je werk te maken hebben, dan sturen we je door naar onze arbeidsspecialist. Zij kijkt onder andere naar je werkplek, je houding en je manier van werken en ook naar hoeveel werk je moet doen, hoe het met je belastbaarheid is en of je werk je stress oplevert.

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
Als je werkgever bent kan je ons ook inschakelen voor je personeel. Want als je personeel fit en gezond is, is er minder verzuim. Voor de personeelsleden die vitaal zijn, zorgen we dat ze vitaal blijven. Dat doen we bijvoorbeeld met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) via onze partner TIGRA en met fitheidschecks via Leefstijl Expertise Centrum Assen.

Zijn er werknemers met klachten?
Dan doen we ook een werkplekonderzoek, of het nu gaat om beeldschermwerk, productiewerk of werk in de zorg. Zo zorgen we ervoor dat de belastbaarheid vergroot wordt en het personeel zich fitter voelt. Is er personeel uitgevallen? Ook dan voegt arbeidsfysiotherapie veel toe. We begeleiden bij re-integratie, zowel fysiek als mentaal om ziekteverzuim te voorkomen of te beperken..

Hiervoor werken we samen met andere disciplines als fysiotherapeuten, psychologen, diëtistes, podotherapeuten. Ook geven we workshops en trainingen in ergonomie op de werkplek. Ook voor verpleegkundigen, zorgpersoneel, helpenden.

Arbeidsfysiotherapie bij Leefstijl Expertise Centrum Assen

Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen op de werkvloer optimaal functioneert. Dat iedereen zijn werk klachtenvrij kan doen en zich fit en energiek voelt. Wij ondersteunen bedrijven die tot 50 werknemers in dienst hebben om dit te bereiken. Wil je de arbeidsfysiotherapeut inschakelen voor je personeel? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

Wil je als particulier een afspraak maken met onze arbeidsfysiotherapeut? Plan dan gelijk een afspraak in.