Skip to main content

Leefstijl verbeteren met het vitaliteitsprogramma/Gli slimmer

Vitaliteitsprogramma /GLI Slimmer programma

Je wilt gezonder leven. Die extra kilo’s zitten je in de weg, je conditie is niet goed en je merkt dat je daar last van hebt. Maar ja, hoe moet je dat aanpakken? Misschien heb je al eens geprobeerd om je leefstijl aan te passen, maar viel je uiteindelijk toch weer terug in je oude gewoontes. Herkenbaar, want daar hebben heel veel mensen last van. Jezelf nieuwe gewoontes aanleren is nou eenmaal lastig. Maar het wordt een stuk makkelijker als je er begeleiding bij krijgt. Daarom bieden wij binnen ons leefstijlcentrum een gecombineerd vitaliteitsprogramma aan. Hiermee krijg je ondersteuning bij gezonder eten, meer bewegen én bij leren omgaan met stress. 

WAT IS VITALITEIT?

Het doel van het vitaliteitsprogramma is dat je gezonder gaat leven en dat je je lekkerder in je vel voelt. We weten dat het moeilijk is om in je eentje je leefstijl en gewoonten aan te passen, we helpen je daarbij. Je leert wat gezond eten is en hoe je dat inpast in je dagelijks leven. Je krijgt advies over beweging, zodat je weet wat je nodig bent, wat vooral leuk is. We besteden ook aandacht aan ontspanning en een goede nachtrust, want ook dat is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

We koppelen vitaliteit aan Positieve Gezondheid!

Heb je interesse; plan dan gelijk online je afspraak in.

HOE WERKT HET VITALITEITSPROGRAMMA?

Binnen het programma ga je in circuitvorm op je eigen niveau bewegen, dit gebeurt in een groep van 2-8 personen onder begeleiding. Je krijgt begeleiding van onze leefstijlcoach, een diëtist. Het programma duurt 1 jaar, want veranderen doe je niet ‘even’. Je krijgt dus 1 jaar lang ondersteuning. Zo heb je alle tijd om met onze begeleiding helemaal te wennen aan je nieuwe, gezonde leefstijl en je vitaliteit te behouden. 

We beginnen met een intake door de diëtist en de leefstijlcoach. We maken een beweegplan en de diëtist kijkt naar je eetpatroon. Daarna ga je aan de slag. De begeleiding is heel praktisch: je krijgt niet alleen adviezen, maar je gaat het ook echt dóén. De diëtist gaat indien nodig; met je mee naar de supermarkt om je te helpen om gezond boodschappen te doen. 

Natuurlijk moedigen we je aan om naast het vitaliteitsprogramma ook zelfstandig te gaan bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen of te fietsen. Je kunt ook voor een vast bedrag per maand meedoen met een van onze fitnessprogramma’s. 

Je motivatie is de belangrijkst drijfveer. Dat je écht wat wilt veranderen aan je leven. Dan bereik je namelijk het beste resultaat: je bent fitter, sterker, gezonder en hebt meer energie. Zo is de kans dat je terugvalt in je oude gewoontes een heel stuk kleiner. 

Denk je dat het vitaliteitsprogramma te hoog gegrepen is en heb je wel overgewicht, lichamelijke klachten en een te hoog BMI dan bieden wij een GLI programma (Gecombineerde Leefstijl Interventie) aan.

GLI SLIMMER Programma

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt jou bij het aanpassen van jouw leefstijl. Dit team bestaat uit een diëtist, een oefentherapeut/fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep. Jouw huisarts of praktijkondersteuner kan je meer vertellen over het programma en of je in aanmerking komt.

Filmpje SLIMMER programma

Wil je zien hoe het programma wordt uitgevoerd en hoe deelnemers het programma ervaren? Kijk dan onderstaand filmpje dat is gemaakt in Apeldoorn en Utrecht. Zie www.youtube.com

Informatie over deelnemen aan SLIMMER

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

MEEDOEN gaat als volgt:

 • Meld je aan bij jouw huisartsenpraktijk. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.
 • Je wordt geïnformeerd en je besluit daarna om wel of niet mee te doen.
 • De huisarts kan jou verwijzen naar Gezond in Drenthe. Er is altijd een team bij jou in de buurt

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut, een leefstijlcoach en een beweegmakelaar. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt je samen hoe je jouw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist:

 • Je bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag jouw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met jouw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut/oefentherapeut:

 • Je volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen.
 • Daarnaast leer je tijdens de bijeenkomsten meer over leefstijl en hoe je jouw leefstijl kunt veranderen.
 • Ook maak je kennis met een beweegmakelaar/ Beweegcoach in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt je naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach:

 • De leefstijlcoach ondersteunt je vervolgens bij het verder aanpassen van jouw leefstijl én het volhouden van jouw nieuwe gewoonten.
 • Hiervoor is er een eerste individueel terugkommoment in maand 7. Daarnaast zijn er twee terugkommomenten met de groep: in maand 9 en maand 12.
 • In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkommomenten.

KOSTEN deelname:

De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt voor deelnemers een inspanningsverplichting: deelname betekent dat je gemotiveerd de lessen bezoekt en het programma helemaal afmaakt.

EEN AFSPRAAK MAKEN MET EEN  LEEFSTIJLCOACH OF AANMELDEN VOOR HET VITALITEIT OF GLI PROGRAMMA?

Stuur ons een WhatsApp-bericht of een mailtje. Gelijk een afspraak maken doe je snel en eenvoudig via de site.

 

Verwijzing en vergoeding voor het GLI-programma

Het GLI-programma wordt door je zorgverzekering vergoed vanuit het basispakket. Dat betekent dat je zelf niks hoeft te betalen voor het programma en dat je ook je eigen risico niet hoeft te betalen. (Kosten die buiten het programma vallen, zoals de sportschool, medische fitness of sportkleding, krijg je niet vergoed.)

Je komt voor het programma in aanmerking als:

 • Je een BMI hebt van 25 of hoger en je risico loopt op hart- en vaatziekten of op diabetes type 2.
 • Je een BMI hebt van 30 of hoger. 
 • Je een verwijzing van je huisarts hebt voor het GLI-programma.

Het belangrijkst is dat je gemotiveerd bent. Dat je écht wat wilt veranderen aan je leven. Dan bereik je namelijk het beste resultaat: je bent fitter, sterker, gezonder en hebt meer energie. Zo is de kans dat je terugvalt in je oude gewoontes een heel stuk kleiner. 

Meedoen aan het GLI-programma in Assen?

Heb je interesse in de gecombineerde leefstijlinterventie? Zodra je een verwijzing hebt van je huisarts of specialist, kun je contact met ons opnemen om je in te schrijven. We zetten je op de lijst en zodra er genoeg aanmeldingen zijn, starten we weer met een nieuwe groep.