Skip to main content

Arbeids fysiotherapie in Assen

Als werkgever wil je dat je personeel gezond en fit is en als werknemer wil je gewoon lekker je werk doen zonder lichamelijke klachten. Maar dat lukt niet altijd. En het lastige is: als je klachten hebt, weet je vaak niet precies wat de oorzaak is. Dan is het dus ook lastig om er iets aan te doen en al helemaal om ze te voorkomen. Daarom ondersteunen wij zowel bedrijven als particulieren in Assen met arbeidsfysiotherapie, zodat het personeel gezond is en blijft. Fijn voor de werknemer én de werkgever.

Hoe werkt arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie richt zich op klachten die aan werk gerelateerd zijn. Dus als je als particulier bij ons terecht komt met klachten waarvan wij denken dat ze iets met je werk te maken hebben, dan sturen we je door naar onze arbeidsfysiotherapeut. Zij kijkt onder andere naar je werkplek, je houding en je manier van werken en ook naar hoeveel werk je moet doen, hoe het met je belastbaarheid is en of je werk je stress oplevert.

Als je werkgever bent kan je ons ook inschakelen voor je personeel. Want als je personeel fit en gezond is, is er minder verzuim. Voor de personeelsleden die vitaal zijn, zorgen we dat ze vitaal blijven. Dat doen we bijvoorbeeld met een preventief medisch onderzoek (PMO) en met fitheidschecks. Zijn er mensen met klachten? Dan doen we ook een werkplekonderzoek, of het nu gaat om bureauwerk, productiewerk of werk in de zorg. Zo zorgen we ervoor dat de klachten verdwijnen en het personeel zich fitter voelt. Is er personeel uitgevallen? Ook dan voegt arbeidsfysiotherapie veel toe. We begeleiden bij re-integratie, zowel fysiek als mentaal. Hiervoor werken we samen met onder andere psychologen. Ook geven we workshops en trainingen in ergonomie op de werkplek. Ook voor verpleegkundigern, zorgpersoneel, helpenden.

Arbeidsfysiotherapie bij Van der Knaap en Postmus in Assen

Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen op de werkvloer optimaal functioneert. Dat iedereen zijn werk klachtenvrij kan doen en zich fit en energiek voelt. Wij ondersteunen bedrijven die tot 50 werknemers in dienst hebben om dit te bereiken. Wil je de arbeidsfysiotherapeut inschakelen voor je personeel? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

Wil je als particulier een afspraak maken met onze arbeidsfysiotherapeut? Plan dan gelijk een afspraak in.