Skip to main content

Rookvrij bedrijf- Smoke Free

Stoppen met roken- Smoke Free

Rookvrij bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor gericht beleid op het gebied van ‘wellbeing’. Er is aandacht voor gezondheid en vitaliteit, en dus ook voor de inrichting van de werkomgeving. Een rookvrije werkomgeving is een belangrijk onderdeel daarvan. Vanuit onze expertise ondersteunen we bedrijven met het opzetten en implementeren van de “5 stappen naar een rookvrije organisatie“. Door een breed draagvlak en positieve communicatie zorgen we voor een succesvolle route naar jouw rookvrije organisatie.

 We hebben op basis van onze jarenlange ervaring binnen bedrijven een 5-stappenplan samengesteld op het gebied van vitaliteit. Dit stappenplan kan als routekaart dienen voor de aanpak binnen jouw organisatie. Per stap hebben we voorbeelden en communicatiemateriaal uitgewerkt. Deze kunnen gemakkelijk naar de huisstijl van jouw organisatie worden aangepast. Op deze manier kunnen we met een gedegen plan een succesvol en positief project neerzetten. Hierbij is voorlichting en ondersteuning van de werknemers die graag willen stoppen met roken essentieel. Je kunt hen bijvoorbeeld persoonlijke coaching aanbieden. De meeste verzekeraars vergoeden dat volledig vanuit de basisverzekering. Samen maken we een plan op maat met daarin de volgende stappen:

 

Doel & Draagvlak

Timing & Tijdspad

Maatregelen & Ondersteuning

Communicatie & Uitrol

Monitoren & Evalueren

Naast goed werkgeverschap en oprechte zorg voor de gezondheid van jouw werknemers zijn er meer positieve effecten te verwachten bij het nastreven van een rookvrij bedrijf. Wist je dat niet-rokers bijna drie dagen minder verzuimen per jaar ten opzichte van rokers? En dat daar de gemiste tijd door rookpauzes nog bij opgeteld moet worden? Verschillende studies geven aan dat elke ‘Stopper’ jouw bedrijf 2000 tot 5000 euro per jaar oplevert.

 

Een rookvrij bedrijf worden?

.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met ons.
Maak een afspraak